Testa dig själv – Är du spelberoende?

spelvanorÄr du eller riskerar du att bli spelberoende? På den här sidan får du hjälp att besvara dessa två frågor. Om du är här betyder det att du åtminstone är nyfiken och vi rekommenderar dig att inte lämna denna sidan förrän du har fått svar på dessa två frågor för spelberoende är inget att leka med och kan förstöra förhållanden, yrken och leda till kraftig fattigdom och depression vilket vi vet att du inte vill uppleva något utav.

Självtestet – Har du spelproblem?

På SlutaSpela.nu erbjduer dom ett självtest där du kan kolla om du befinner dig i riskzonen för att bli beroende av spel eller om du redan är beroende av spel. Testet hittar du på den här sidan och går ut på att du ska bocka för alternativ som stämmer in på dig. Du bockar då i Ja eller Nej på ett tiotal frågor och klickar på knappen ”Är jag spelberoende”. Du får då fram en ny sida där du kan se var du befinner dig.

Motivatorn – Stödlinjens motivator

Den Svenska spelberoendes riksförbund har ett motivator test på sin hemsida där du också kan testa hur dina spelvanor ser ut. Här får du 11 frågor och ska svara genom att dra en rund knapp på en linje från Aldrig till Nästan alltid. När du har gått igenom det här testet får du en riktigt detaljerad spelarprofil där du kan se både i text, siffror och staplar hur dina spelvanor ser ut och kan dessutom jämföra dina resultat med Svenska folkets resultat för att se om du tillhör minoriteten eller majoriteten. Teste hittar du på sidan Motivatorn.

Förändring – Förändra dina spelvanor

För att göra det här testet eller övningen rättare sagt behöver du först slutföra testet motivatorn som vi tipsade om här ovanför. När du har gjort det kommer du att på din spelarprofil sida kunna se den här övningen längst ner på sidan. Genom att starta och slutföra den här övningen får du lära dig att se ditt spelande på rätt sätt och bli uppmärksam på ditt beteende. På detta sätt kan du både undvika spelberoende och komma igång och förändra det antingen på egen hand eller med hjälp av andra som du kontaktar för att du nu vet att du behöver hjälpen.